top of page

Voor wie?

Onconsult begeleidt iedereen die te maken krijgt of heeft gekregen met de diagnose kanker in de breedste zin. Wij ondersteunen:

 

  • Iedereen met de diagnose kanker, dat kan zijn direct na de diagnose, tijdens de behandelingen of juist erna

  • Iedereen die de diagnose kanker heeft gehad en nog kampt met de gevolgen ervan jaren later

  • Partners, kinderen, familie, vrienden en collega’s van mensen met de diagnose kanker

  • Mensen in de palliatieve of terminale fase na de diagnose kanker

  • Nabestaanden

 

Psycho-oncologische begeleiding is voor mensen met de diagnose kanker een aanvulling op de (lichamelijke) medische behandeling om je mentaal en emotioneel te ondersteunen met het vinden van een nieuwe balans om zo de kwaliteit van leven weer te ervaren en de regie over je leven terug te krijgen.

 

Voor iedereen die indirect te maken heeft met de diagnose kanker, als partner, kind, familielid of vriend(in) zijn we er ook. Door onze jarenlange ervaring hebben we veel ervaring en expertise in huis over de onderwerpen die hen kunnen bezighouden als een veranderend zelfbeeld, vermoeidheid, verhouding tot werk, wijzigende relaties en rouw. Daarnaast begeleiden we ook in de palliatieve of terminale fase, want ook in deze fase staat de kwaliteit van het leven en dat van je naasten voorop. We gaan altijd uit van je persoonlijke situatie en wensen en sluiten aan op waar jij behoefte aan hebt.

“Binnen mijn familie wordt het onderwerp kanker ernstig vermeden als ik er ben. Ik voel me daardoor buitengesloten, maar ik wil er ook niet steeds zelf over beginnen. Hoe ga ik hiermee om?” 

als golven beuken 

de horizon donker is

en regens blijven slaan 

 

mag je altijd

op de plek die jou past

veilig voor anker gaan 

 

als het stormt

in je leven

en je vertrouwen 

lijkt te vergaan 

 

wens ik jou

in storm en stilte

dat iemand met aandacht 

naast je zal staan

Floortje Agema 

pexels-photo-4253990.jpeg
bottom of page