top of page

Voor wie?

Onconsult begeleidt iedereen die te maken krijgt of heeft gekregen met de diagnose kanker in de breedste zin. Wij bieden diverse vormen van hulp bij kanker en ondersteunen:

 

  • Iedereen met de diagnose kanker, dat kan zijn direct na de diagnose, tijdens de behandelingen of juist erna

  • Iedereen die de diagnose kanker heeft gehad en nog kampt met de gevolgen ervan jaren later

  • Partners, kinderen, familie, vrienden en collega’s van mensen met de diagnose kanker

  • Mensen in de palliatieve of terminale fase na de diagnose kanker

  • Nabestaanden

 

Onze Begeleiding

Psycho-oncologische begeleiding is voor mensen met de diagnose kanker een aanvulling op de (lichamelijke) medische behandeling. We bieden psychische hulp bij kanker om je mentaal en emotioneel te ondersteunen met het vinden van een nieuwe balans, zodat je de kwaliteit van leven weer kunt ervaren en de regie over je leven terug kunt krijgen.

 

Voor iedereen die indirect te maken heeft met de diagnose kanker, zoals partner, kinderen, familieleden of vrienden, bieden wij ook uitgebreide ondersteuning. Door onze jarenlange ervaring hebben we veel ervaring en expertise in huis over de onderwerpen die hen kunnen bezighouden zoals een veranderend zelfbeeld, vermoeidheid, verhouding tot werk, wijzigende relaties en rouw. Wij bieden specifieke hulp voor naasten bij kanker om hen te ondersteunen in deze moeilijke periode.

 

Daarnaast begeleiden we ook in de palliatieve of terminale fase, omdat ook in deze fase de kwaliteit van het leven en dat van je naasten voorop staat. Onze hulp bij een ongeneeslijke ziekte richt zich op het verbeteren van de levenskwaliteit en het bieden van emotionele

steun aan zowel de patiënt als hun naasten.

Onconsult biedt psychologische hulp bij kanker, psychologische hulp na kanker en hulp bij het verwerken van de diagnose kanker. Onze diensten omvatten ook hulp bij kanker voor naasten en hulp bij de diagnose kanker. Wij staan klaar om je te ondersteunen en begeleiden in elke fase van het ziekteproces, met oog voor jouw persoonlijke situatie en behoeften.

“Binnen mijn familie wordt het onderwerp kanker ernstig vermeden als ik er ben. Ik voel me daardoor buitengesloten, maar ik wil er ook niet steeds zelf over beginnen. Hoe ga ik hiermee om?” 

als golven beuken 

de horizon donker is

en regens blijven slaan 

 

mag je altijd

op de plek die jou past

veilig voor anker gaan 

 

als het stormt

in je leven

en je vertrouwen 

lijkt te vergaan 

 

wens ik jou

in storm en stilte

dat iemand met aandacht 

naast je zal staan

Floortje Agema 

pexels-photo-4253990.jpeg
bottom of page