top of page

Over Lindsay

Sinds 1999 is Lindsay werkzaam geweest in Instituut Verbeeten, een van de leidende kankerbehandelingscentra in Nederland. Oorspronkelijk is ze gestart als Radiotherapeutisch Laborante, maar met de jaren merkte ze dat ze eigenlijk meer geïnteresseerd was in het verhaal van de patiënten die ze bestraalde dan in de techniek van de bestraling. Daarom heeft ze haar kennis uitgebreid met een studie Maatschappelijk Werk. Bij Instituut Verbeeten kon ze als oncologisch maatschappelijk werker vervolgens haar beide studies goed combineren. Ze kende inmiddels de ins-en-outs van zowel van de fysieke en behandelkant van kanker, als ook van het psychische aspect van kanker.

 

Naast haar baan in het Verbeeten zet Lindsay deze combinatie van studies en ervaring ook in als docent interpersoonlijke vaardigheden aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Hier geeft ze les aan de toekomstige laboranten die ze alles leert over gesprekstechnieken en interpersoonlijke communicatie.

 

‘Mijn werk bij Instituut Verbeeten heeft me veel gebracht. Talloze prachtige gesprekken met mensen die geraakt zijn door kanker en hun naasten hebben me een enorme hoeveelheid kennis en ervaring opgeleverd op het gebied van psycho-sociale oncologie. Ook heb ik ruim de kans gekregen me continu verder te bekwamen en heb ik vele scholingen op dit gebied kunnen volgen.’

 

Recent heeft Lindsay de opleiding tot Psychosociaal Therapeut afgerond waardoor de rekening van haar begeleiding (deels) te declareren is bij de zorgverzekering. Tevens is ze geregistreerd vertrouwenspersoon bij de LVV (Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen).

 

In 2022 nam ze afscheid van Instituut Verbeeten om Onconsult op te richten en haar zorg te verbreden. Hiermee kan ze blijven doen waar haar passie ligt, namelijk de psycho-oncologische hulpverlening, maar nu helemaal op haar eigen manier. Vanuit haar kernwaarden start de hulpverlening van Onconsult: aandacht, deskundigheid, herkenning en ontwikkeling. Dit betekent dat wij ons met aandacht inzetten om echt naar jouw verhaal te luisteren, onze deskundigheid op het gebied van psycho-sociale oncologie zorgt ervoor dat jij je herkent in de hulp die wij bieden en daarmee een nieuwe stap in de tweede helft van je leven kunt maken. 

 

Wat betekent het voor jou om zo’n ontwrichtende gebeurtenis mee te maken? Dat is voor ons het startpunt van de hulpverlening.

 

Warme groet,

Lindsay Kersten-Benders handwritten.png

Oprichter Onconsult

portretlindsay2.jpg

Opleiding & Ervaring

2003 - 2007

Social Work (deeltijd)

Fontys Hogescholen te Tilburg

2002

Interne kwaliteitsaudits

LLoyd's register quality assurance training services

2000

Werkbegeleiding voor leerlingen/stagiaires

via de Fontys Hogescholen te Eindhoven

1998

Statistiek

via de Open Universiteit te Eindhoven.

1997

Stralingsdeskundigheid 4A.

1999

Reanimatie diploma - tot op heden jaarlijkse training.

1995 - 1999

Medische Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken (MBRT)

Fontys Hogescholen te Eindhoven

2013

Professioneel omgaan met cliënten met hersenletsel

Axon Leertrajecten

2013

Cursus interne vertrouwenspersoon

Bezemer&Schubad

2012

Slingertouwtraining, werkvormen en technieken om families die met ziekte en dood te maken hebben te kunnen begeleiden

Vereniging van Samenwerkende Rouwtherapeuten

2020 - 2023

2019

2017

Post HBO opleiding Psychosociale therapie

Sociale Academie Utrecht

Workshop voor vertrouwenspersonen “pesten op de werkvloer, wat kan ik ermee?”

Leiden van moreel beraad

Interne opleiding bij ETZ     

2017

Basisopleiding ACT, Acceptance and Commitment Therapy

See True opleidingen en trainingen

2015

Gecompliceerde Rouw

RINO groep

2014

Professioneel omgaan met emotionele veranderingen na hersenletsel

Axon Leertrajecten

bottom of page