top of page

Professionaliteit & kwaliteit

Wij nemen psycho-oncologische zorg heel serieus. De diagnose kanker is al ontwrichtend genoeg, wij geloven in de hoogste kwaliteit begeleiding vanuit een professionele opleiding en relevante ervaring. Onze hulp bij kanker is erop gericht om zowel de patiënt als hun naasten optimaal te ondersteunen.

 

Hoe weet je dat professionaliteit en kwaliteit gegarandeerd zijn, vooral omdat therapeuten een vrij beroep hebben? Opleiding, ervaring en registratie bieden het meeste houvast. Het is daarom van belang te zoeken naar een professionele, gekwalificeerde en geregistreerde therapeut die is aangesloten bij een beroepsvereniging en een erkende hbo- beroepsopleiding heeft gevolgd. Dit geldt zowel voor psychologische hulp bij kanker als voor psychologische hulp na kanker.

Kwalificaties van Onconsult

Onconsult oprichter Lindsay Kersten-Benders is aangesloten en geregistreerd professional bij:

  • Beroepsvereniging voor Psychosociaal therapeuten (NVPA)

  • Kwaliteitsregister voor vakbekwame therapeuten in de complementaire zorg (RBCZ)

  • Nederlandse Vereniging voor Psychosociale Oncologie (NVPO) in dit register mag je alleen geregistreerd staan met een opleiding in de oncologie en als je werkzaam bent in de oncologie.

  • Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg (SCAG)

Deze beroepsverenigingen zien erop toe dat haar leden zich regelmatig bijscholen en dat zij intervisie en supervisie krijgen. Ze geven bovendien de zekerheid dat er een klachtenregeling is, zodat je zeker kunt zijn van de kwaliteit en betrouwbaarheid van de hulp bij kanker en hulp bij het verwerken van de diagnose kanker die wij bieden. Meer informatie over de procedure vind je in de klachtenregeling. Onconsult verbindt zich aan het NVPA, zij omschrijven onder andere dat er altijd sprake is van vertrouwelijkheid en geheimhouding. Meer informatie over het opslaan van jouw gegevens vind je in de privacyverklaring

Voor professionals

Ben jij een collega en ben je benieuwd of therapie van Onconsult passend zou zijn voor je cliënt als aanvulling op een behandeling bij jou of als doorverwijzing? Neem dan even contact op, dan bekijken we samen wat wij kunnen betekenen.

Screenshot 2023-02-03 at 17.34.37.png
Lindsay Gesprek.jpg

La médecine, 

c’est guérir parfois,

soulager souvent,

consoler toujours.

Geneeskunde

is soms genezen,

vaak verlichten,

maar altijd troost bieden

Ambroise Paré, 1510-1590 (uit: Slotcouplet)

bottom of page